torsdag 25 november 2010

Det är ju torsdag....

... och vägdag... och jo, jag har lyckats gå ner denna veckan också även om det går lite långsammare nu, "bara" -1,6 kg denna vecka jämfört med -2,2 tidigare veckor. Men det är väl helt naturligt, eller hur!? Hur som helst har jag bestämt mig för att börja äta mat igen den 16:e december, oavsett vad vågen står på då. Då hinner jag en veckas långsam upptrappning av maten innan julafton. Sen kommer julbordet med allt vad det innebär. Men jag ska hålla vikten stadig sedan, det är bara så!

Kanske får jag ta nytt tag med sopporna i januari igen om jag har för mycket kvar att jag inte kan träna bort det, men det får jag se då. Det blir ju inte så svårt att börja om igen i januari tror jag, om jag vet att det snart är klart! Men kämpar på gör jag.

Igår kväll storstädade jag ÄNTLIGEN huset... känns så skönt att få det gjort nu. Har dragit länge på att göra detta, putsa fönster, dammtorka ordentligt över allt, dammsuga och torka alla golv. Men nu är det gjort. Tog också bort en del saker för att göra plats för tomtar och ljusstakar. Ska eventuellt börja stöka fram i kväll så vi får helgen fri att göra vad vi har lust till... vi får se.

Barnen och jag ska baka pepparkakor i morgon kväll i varje fall och göra pepparkakshus också. Ska bli så mysigt att börja julstöka lite smått. Måste också försöka göra ett rejält ryck med klänningarna till revyn också, det är mycket kvar där att göra som jag inte hunnit fixa ännu. Trettonhelgen är ju premiären och då MÅSTE det vara klart!

Skulle också så gärna vilja hinna baka tunnbröd innan julen kommer, men jag vet inte om jag kommer att få in det i schemat. Det skulle vara någon kväll mitt i veckan i så fall, men jag får se. Julskinkan är i varje fall beställd, så den ska i lagen kring den 8:e december. Oj så fort det går, det är slutet av november OCH det är 3 dm snö ute och kallt. Känns lite konstigt att vintern kom så tidigt, och jag hoppas verkligen att den ligger kvar till julen nu... eller ja, hela vintern... hatar när det töar bort och så snöar det igen... osv.

Helgen blir nog lugn för vår del. Dottern är bjuden till en klasskompis på middag.... låter roligt! och sedan ska vi kanske fika lite adventsfika med en kompis på söndag, sen är det lugn. Härligt!

Trevlig första advent!

2 kommentarer:

Maria sa...

Du kan känna dig nöjd med vikt nedgången! Jag tycker du är otroligt duktig. Vad kul med mycket snö, här i stockholm har det också snöat. Idag var det en super fin dag, sol.. vitt på marken och ca -5 grader. Helt perfekt! Vet inte om du vet det.. men vi har ju blivit tre, en liten Alfred kom den 26 juli. Så vi bara njuter av att det blir jul nu. Åker upp till norr och firar där. Ha det bra och hälsa barnen! kram kram

Camilla sa...

Oj så roligt att höra av dig! Joo... Bibbi har berättat och visat bild. Jätteroligt, de är verkligen något särskilt de små... men passa på att hänga med... de blir snabbt stora... Fattar inte att sonen börjar skolan till hösten!

Kram