måndag 16 augusti 2010

Semestern är nu SLUT... snyft!

jaa... så är man tillbaka på jobbet igen efter en och en halv månads semester... minns knappt hur man loggar in i datorn.... tänk att man glömmer så fort!

Barnen var glada att vara tillbaka på sitt dagis respektive fritids och träffa alla kompisar igen. Dottern var lite mer försiktig, men så har hon ju armen i paket (gipsad efter en liten spricka i armen då hon ramlade lite illa från trappan ute). Det blir mycket barn på fritids, så det blir nog en tuff höst för henne skulle jag tro. Sonen har fått nytt dagis, i ett hus i byn istället för det lilla trånga klassrummet de varit i hittills. Skönt! Även om det är mycket kvar att fixa med i huset de ska vara i, men det blir mer utrymme för dem att röra sig på. Sonen verkar helt klart nöjd!

Sommaren har varit helt underbar med härligt väder och vi har varit hemma mycket och njutit av sol och bad. I år har det till och med varit bad i havet ett par gånger, härligt! Dessutom har vi hunnit göra en del hemma också, byggt nytt vedförråd, gjort skärm på carporten och målat den (ett varv kvar dock), lagt om sten framför nya vedförrådet (är inte helt klart då det tog slut på sten för mig), fått ordning jordgubbslandet och jösses så det växer! Inne har vi nu sista veckan börjat med den stora renoveringen.... lagt nytt golv i vårt rum och i barnens bägge rum, nu väntar arbetsrummet innan äventyret med att lägga hall och kök tar vid. Nya tapeter har det också blivit (vi rev ner boaseringen som satt... den var hopplöst trist och samlade damm något fruktansvärt)... men där är det lite kvar ännu. Härligt med ljusa tapeter... bilder kommer senare när det är klart!

Förhoppningen är att vi ska hinna klart innan köket kommer i september... så vi kan koncentrera oss på det då.

Vi har också hunnit med en tur till Östersund och min bror och till Skellefteå (farmor och farfar) och dessutom varit på några marknader (Åsele bland annat).

Det jag kommer att minnas av denhär sommaren är det fantastiskt härliga vädret med sol och bad i mängder OCH de fruktansvärt dåliga väderleksrapporterna... det är ju sällan det har stämt...så man har inte vetat från en dag till nästa vad man kan ta sig för... utan bara tagit det som det kommit... i och för sig härligt att ta dagen som den kommer men ändå.

Så... nu tillbaka till vardagen med jobb och skola. (dottern börjar ju första klass... det känns STORT).

Inga kommentarer: