fredag 20 augusti 2010

Okej, dag 2 inleds

Jaha... då har jag avklarat dag 1 av Cambridgekuren för första gången... Det har faktiskt gått över förväntan måste jag säga. Var lite trött i går kväll, men det är ju naturligt.

Direkt en lärdom, jag gillar nog sopporna/shakerna bättre varm än kall. Drack en med jordgubbssmak i går morse till frukost och den var lite pulvrig... men den gick ner även om jag fick kämpa lite. Drack kycklingsoppa till lunch och grönsakssoppa till middag och de gick ner fint båda två. Kycklingsoppan var bäst av dem måste jag säga. Smaken påminner lite om knorrsoppa. Idag på morgonen blandade jag shaken choklad mint med varmt vatten och det var riktigt gott faktiskt. Den blir det nog fler av skulle jag tro :-).

Hunger då... jodå, visst var jag lite hungrig hela dagen och visst var jag nära huvudvärk också mest hela dagen... OCH jösses vad jag gick på toa och kissade. Får se om det blir lika idag, men förhoppningsvis ska kroppen lära sig att dricka såhär mycket. Var säkert på toa 1 gång i timmen. Lite jobbigt och jobbarkompisarna (som ännu inte vet något) måste tro jag har urinvägsinfektion eller så (eller gravid då som min chef sa).

Höll på att falla in i vanliga mönster innan middag igår. Maken tog fram korvpaketet och stoppade i sig en korv innan maten (han var hungrig) och då höll jag också på, av gammal vana, ta en jag med.. men jag hejdade mig. Likaså när han kom in med världens största finaste hallon, hade bara velat stoppa en i munnen, men jag påminde mig om vad jag håller på med och då gick det bra att stanna, stoppa och tänka på mitt mål! HÄRLIGT... bara det är ett stort steg för mig. Barnen undrade naturligtvis nyfiket vad jag åt till middag, men jag förklarade bara att jag måste gå ner i vikt så de kan nå runt hela mamma när de ska krama mig. De köpte den förklaringen! Och det känns som en bra förklaring också... att de ska kunna nå runt magen på mig när de vill ge mig en kram... dottern gör det nästan, men inte sonen.

Har funderat en del över mina hungerkänslor också i morse när jag vaknade... jag kände mig vrålhungrig till jag började fundera. Visst magsäcken är tom, men är det hunger eller är det ett tomrum i kroppen som jag är van att fylla ut? När jag tänker så känns det inte riktigt lika hungrigt längre, jag står ut!

Även om det satt hårt inne så hittade jag lite energi igårkväll att sätta klart den sista tapeten för denhär gången. Det är inte helt klart, men nu är hallen och större delen av köket tapetserat. Det i köket som är kvar kan jag inte göra förrän vi rivit ut köksskåpen och det dröjer lite ännu. Sedan ska vi sätta tapet efter vardagsrumsväggen (som hänger ihop med hallen) så det blir som en fondvägg i vardagsrummet också. Men den ska jag sätta när vi ska fixa golvet där. Det blev nytt golv i vardagsrummet också. Känns jättebra faktiskt, även om det är mycket jobb. Vi hoppas kunna plocka ut det gamla ganska enkelt, då ska en jobbarkompis till maken ta hand om det (han vill ha ett i stugan och då passar kanske vårt golv bra). Ska nog sätta ut sakerna på toa på Blocket också så får vi se om någon vill ha dem. Särskilt handfatet är det inte något direkt fel på, inte heller badkaret, men vi får se om någon vill ha det till en billig peng... då slipper vi köra iväg det på återvinningen.

Ska ta tag i jobbet nu.. hade ett möte igår som gjorde att jag fick ännu mer att göra, så det är bäst att smida med järnet är varmt (nu är jag ju rätt pigg också, hoppas det håller i sig).

Inga kommentarer: