tisdag 21 juli 2009

Gjort av med en massa pengar idag....

Regn, regn, regn och åter regn... hemska väder. Fast det är klart... efter regn kommer solsken och oj vad vi kommer att uppskatta den när den kommer, var så säker!

Igår tillbringade vi dagen med att fixa här hemma. Vi hade länge pratat om flytta in kökssoffan i köket igen (den har stått i uterummet ett bra tag nu) och med det var vi tvungna att flytta den gamla kaffbyrån vi haft i köket plus ta bort ett par vitrinskåp som också stått där. Det blev såååå oerhört rent och fint, känns som vi strävar mot att ta bort saker hemma nu istället för det överbelamrade hemmet vi haft hittills. Av bara farten blev vardagsrummet också ommöblerat och den gamla bokhyllan som maken hade med sig i boet fick gå i graven (den var över 30 år gammal och hade nog gjort sitt bästa). Samtidigt rensade vi böcker och tog bort 4 ica-kassar med skönlitteratur plus det stora gamla uppslagsverket som visserligen är fint men som tar massor med plats och dessutom är helt oanvänt sedan flera år tillbaka. På så vis fick vi loss lite hyllor i bokhyllorna (vi har ju böcker så det räcker ändå... nästan 3 hela Billybokhyllor) så vi fick in prydnadssaker där bakom glasdörrarna (=mindre att damma). Även i vardagsrummet blev det så rent och fint OCH stort känns det.

Idag har vi varit och handlat och köpt tapeter till barnens rum plus vårt arbetsrum. Det är så dålig tapeter i alla tre rummen och barnen fick välja sina egna tapeter. Tur som vi hade var det rea också så vi fick tapeter för 1500 till alla tre rummen. Vi passade också på fixa hyllor till arbetsrummet. Ska bli skönt att få ordning här också. Det verkar vara det rum vi är mest i numera (datorerna står ju där!).

Så nu när det verkar bli trist väder i slutet av veckan så ska det sättas upp nya tapeter så det står härliga till och fixa lite annat här i huset.

Dags för middag... vi hörs!

1 kommentar:

helen sa...

Vad duktiga ni har varit i dessa regniga dagar!

Men hur skönt är det inte, att få rensa i röran??

Log igenkännande när du berättade om kattletandet. Det där har jag själv upplevt många gånger.

Mina katter är även ute, men på nätterna vill jag att de ska vara inne. Så vid läggdags kan det bli precis som för dig, man letar och ropar i timmar, och så hux flux dyker en sömndrucken kisse fram från ingenstans.

De är experter på att hitta gömställen att sova på!

Lycka till med tapetseringen!

Kram!