måndag 10 maj 2010

Det kommer att dröja lite till innan knoppar brister... i varje fall på äppelträdet. Men visst syns det att något är på gång där med. Nästan alla snö är borta nu, det är egentligen bara snöraset från taket kvar på baksidan.


Hörde att ryssvärme är påväg till helgen... vad härligt det vore va?! och tänk vad gräset ska få fart... golfare som jag är ;-)

Häcken är på gång också. Det är en Svartaronia vi har och den växer som ogräs... men så vackra färger. Såhär mörkröda är bladen när de kommer på våren och häcken förblir grön långt in på hösten när den skiftar i härligt rött, orange och gult. Hoppas vi får lite bär i år dock, vi har varit utan sedan vi tog ner häcken helt för några år sedan. De blir så gott att göra saft på, barnen älskar den och den är så härligt svalkande på sommaren... och god att göra drinkar på ;-).

3 kommentarer:

Linda sa...

Man kan ju inte annat än hoppas på att ryssvärmen verkligen hittar hit i helgen. Det ser ju som sagt lovande ut! :-) Snart kan ni golfa igen (vi pausar den här sommaren oxå, tyvärr).

Spekulanter på huset? Det är sålt. Jätteskönt för oss och jättekul för dem som har köpt, som är riktigt peppade.

Linda sa...

En ung familj med ett barn köpte huset. De bor på "gården" just nu men kommer flytta in här i slutet av juli.

Helen sa...

Jaa, visst håller vi tummarna att ryssvärmen kommer in över oss och stannar hela sommaren!! Det behöver vi efter denna långa vinter.
Så fina, röda blad aronian har. Att inte bara välja växter efter blomning är klokt, ett vackert bladverk står sig ju mycket längre.

Ha det gott. Kram!